ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

09 • 01 • 2015

Latvijas čempionātā slēpošanā biatlonistu pieplūdums ar Brici priekšgalā

Saistītā informācija

Rīt un parīt Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā norisināsies Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais pirmais posms distanču slēpošanā, kam būs arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss. Baltijas valstu distanču slēpotājiem konkurenci vidējās distancēs (5km sievietēm un 10km vīriešiem) sastādīs ne tikai kupls pašmāju biatlonistu pulks ar Ilmāru Brici priekšgalā, bet arī vadošie Lietuvas biatlonisti, kuru rindās redzēsim Diānu Rasimovičūti un arī Tomasu Kaukenu. 

 Jau ierasts, ka pazīstamais slēpošanas un biatlona komplekss Priekuļi, uzņem kādu no Latvijas čempionāta posmiem distanču slēpošanā. Pēdējos četrus gadus valsts čempionātam ir bijis arī FIS statuss, tā kā šoreiz būs pusapaļa jubileja, jo šādā starptautiskā rangā Priekuļos čempionāts norisināsies piekto gadu pēc kārtas. Arī iepriekšējās reizes distanču slēpotājiem konkurenci ir sastādījuši biatlonisti, taču šoreiz par šo posmu slēpotāju ar plintīm uz muguras interese ir vēl lielāka. Uz Priekuļu posmu ir pietiekušies lielākā daļa pašmāju biatlonistu, piemēram, ar talsiniekiem pilnā sastāvā, kā arī vairāki pārstāvji no Lietuvas izlases. 

Pēdējā pusgadā otrais starts Priekuļos Latvijas čempionātā sanāks mūsu titulētājam biatlonistam Ilmāram Bricim, kurš septembra beigās piedalījās valsts čempionātā rollerslēpošanā. Būs vērojam interesents fakts, ka FIS sacensībās gan vīriem, gan dāmām būs pārstāvēta viena ģimene, jo sieviešu konkurencē startēs pazīstamā lietuviešu biatloniste un Ilmāra sieva Diāna Rasimovičūte-Brice, kura 4 reizes Olimpiskajās spēlēs ir bijusi trīsdesmitniekā un vienreiz pasaules kausa posmā desmitniekā. Uz starta izies arī pēdējās divās sezonās strauji progresējušais lietuvietis Tomass Kaukenas, kurš 2013.gadā pasaules čempionātā trīs distancēs bija labāko trīsdesmitniekā, bet kuram šogad pasaules kausa posmos nav izdevies pieklājīgu rezultātu uzrādīt.

2014.gadā konkurence Priekuļu posmā bija visspēcīgākā, kāda jebkad ir bijusi,jo piedalījās spēcīgās Kanādas U23 un junioru grupas pārstāvji, un mūsējiem nācās palikt daudz tālākās vietās nekā parasti. Vislabāko rezultātu no mūsējiem abas dienas sasniedza biatlonists Edgars Piksons, kurš savā mājas trasē pirmajā dienā 10km klasikā bija 11.veietā, bet otrajā dienā 10km brīvajā stilā ieguva trešo vietu. Pērn labākais no slēpotājiem bija Indulis Bikše, kurš abas dienas tikai nedaudz piekāpās Edgaram Piksonam. Kopā ar Induli slēpotāju godu centīsies spodrināt Jānis Paipals, kuram pēdējā laika nav labi gājis un kurš noteikti gribēs sevi apliecināt.

Sestdien FIS sacensībās vīrieši veiks 10km un sievietes 5km klasiskajā stilā ar intervāla startu, bet svētdien tā pati distance būs jāveic brīvajā stilā. Abas dienas sacensību sākums plkst.11.00.

 

2 Komentāri

Latvijas čempionātā slēpošanā startēs arī biatlona leģenda Bricis
http://m.diena.lv/sports/citi/latvijas-cempionata-sleposana-startes-ari-biatlona-legenda-bricis-14083309
DIENA
09 • 01 • 2015 / 18:37
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv