ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: -2°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

08 • 02 • 2015

Latvijas biatlonistiem katastrofāli sniegumi PK posmā Čehijā

Saistītā informācija

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Čehijā ieņēma pieticīgo 82.vietu Pasaules kausa izcīņas septītā posma 7,5 kilometru sprinta distancē, apsteidzot vien divas konkurentes.

Bendika pēc neveiksmīga sezonas pirmā posma, kad kritiena rezultātā salauza savu šauteni, ir atgriezusies Pasaules kausa apritē. To viņa bija plānojusi izdarīt jau janvārī, tomēr atgriešanos aizkavēja veselības problēmas.

Pirmajā šaušanā latviete pieļāva divas kļūdas, bet otrajā šaušanā tika galā ar visiem pieciem mērķiem. Gausais solis slēpojumā viņai lika uzvarētājai zaudēt teju piecas minūtes, apsteidzot vien divas sportistes no Lietuvas un Bulgārijas.

Par uzvarētāju kļuva vāciete Laura Dālmeiere, kura sašāva visus desmit mērķus un par vienu sekundi apsteidz savu arī nekļūdīgi šāvušo tautieti Francisku Hildebrandu. Trešā 13,9 sekundes aiz uzvarētājas bija čehiete Veronika Vitkova, kura nesašāva vienu mērķi.

Dālmeiere tikusi pie savas pirmās uzvaras Pasaules kausa individuālajās sacensībās, bet Hildebrande pirmoreiz kāpusi uz goda pjedestāla.

Ceturtā šoreiz palika Baltkrievijas biatloniste Darja Domračeva, bet Kaisa Mekereinene no Somijas bija septītā.

Tāpat sestdien notika desmit kilometru sprinta sacensības vīriem, kurās ar līdzīgi vājiem rezultātiem Latviju pārstāvēja Toms Praulītis, Daumants Lūsa un Aleksandrs Patrijuks. Viņi 94 sportistu konkurencē ieņēma attiecīgi 91., 93. un 94.vietu.

Praulītis šaušanā pieļāva trīs kļūdas, Lūsa nesašāva divus mērķus, bet Patrijuks kļūdījās septiņas reizes un sacensībās bija dalīts sliktākais šāvējs. Viņi uzvarētājam zaudēja no piecām minūtēm un sešām sekundēm līdz sešām minūtēm un 13 sekundēm.

Par uzvarētāju ar nekļūdīgu šaušanu kļuva slovēnis Jakovs Faks, bet viņam 12,8 sekundes zaudēja vācietis Simons Šemps, kurš arī sašāva visus desmit mērķus. Savukārt 26 sekundes Fakam zaudēja Žans Gijoms Beatrī no Francijas, kurš arī šaušanā bija nekļūdīgs.

Pašreizējais Pasaules kausa īpašnieks Martēns Furkads no Francijas bija ceturtais, bet krievs Antons Šipuļins bija sestais.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 615 punktiem joprojām ir Furkads, viņam ar 603 punktiem seko Šemps, bet trešais ar 573 punktiem ir Šipuļins.

Šo posmu izlaiž Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs. LETA jau vēstīja, ka viņam pēc starta Eiropas čempionātā konstatēts iekaisis vaigs, tomēr pagaidām tiek uzskatīts, ka viņš varēs piedalīties nākamajā nedēļā gaidāmajā Pasaules kausa posmā.

Kopvērtējumā Rastorgujevs ar 228 punktiem atkritis uz 26.pozīciju.

Šis posms Čehijā noslēgsies svētdien, kad sieviešu un vīriešu konkurencē tiks aizvadītas iedzīšanas sacensības. Tajās Latvija nebūs pārstāvēta.

Jau vēstīts, ka piektdien Krievijas biatlonisti Jana Romanova un Aleksejs Volkovs izcīnīja uzvaru pāru jauktajās sacensībās, kas norisinājās pirmo reizi, bet Norvēģijas sportisti izcīnīja panākumu 2x6 kilometru un 2x7,5 kilometru jauktajā stafetē.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm saņēmis divu gadu diskvalifikāciju un noslēdzis karjeru. Savukārt biatlonam šosezon pievērsies pēdējo gadu Latvijas labākais distanču slēpotājs Arvis Liepiņš.

Avots: DELFI

4 Komentāri


08 • 02 • 2015 / 01:08

08 • 02 • 2015 / 01:08
http://running.lv/lv/polar-v800-hr-gps

SARUNĀ LABĀKU CENU!!!
11 • 02 • 2015 / 15:41
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv