ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 01 • 2015

Dopings biatlonā: 'iekritis' arī četrkārtējais pasaules junioru čempions

Starptautiskā Biatlona savienība (IBU) paziņojusi vēl divu dopinga lietošanā pieķerto sportistu vārdus, kuri uz laiku diskvalificēti jau iepriekš.

IBU novembrī paziņoja, ka nolēmusi atkārtoti pārbaudīt vairākas dopinga proves, kuras pēc iepriekšējām sezonām bija "iesaldētas" un bijušas aizdomīgas. Sākotnēji pēc šīm pārbaudēm bija zināms, ka aizliegtos preparātus lietojušas krievietes Jekaterina Jurjeva un Irina Stariha, bet tagad kļuvis zināms, ka "iekrituši" arī četrkārtējais pasaules junioru čempions, krievs Aleksandrs Loginovs un pazīstamais ukrainis Sergejs Sedņevs.

Kamēr nebūs galīgais IBU spriedums, Loginovs uz nenoteiktu laiku diskvalificēts no 2014.gada 25.novembra, bet Sedņevs – no 2014.gada 15.decembra. Abi sportisti atteikušies no B provju pārbaudēm. Par Loginova iespējamo iekrišanu pērnā gada nogalē jau ziņoja krievu masu mediji, bet oficiāli tas netika apstiprināts.

Loginova atkārtotā pārbaude veikta 2013.gada 26.novembrī ņemtajām analīzēm, bet Sedņevam analīzes ņemtas vēl 2013.gada 22.janvārī. Abiem sportistiem veiktas ārpus sacensību dopinga pārbaudes.

Loginovs, kuram janvārī apritēs tikai 23 gadi, paspēja ļoti veiksmīgi debitēt arī pieaugušo sportā. Pasaules kausa posmos viņš trīs reizes kāpa uz goda pjedestāla, bet kopumā astoņas reizes bijis labāko desmitniekā. Tikmēr viens no veiksmīgākajiem ukraiņu biatlonistiem, 32 gadus vecais Sedņevs karjeras laikā reizi triumfējis Pasaules kausa posmā un vēl trīs reizes bijis starp medaļniekiem.

Avots: delfi.lv (Oriģināli lasāms: http://www.delfi.lv/sports/news/winter_sports/biathlon/dopings-biatlona-iekritis-ari-cetrkartejais-pasaules-junioru-cempions.d?id=45441076#ixzz3Oht6OIij)

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv