ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

07 • 02 • 2015

Bendikai 82. vieta Pasaules kausa posmā

Saistītā informācija

Latvijas biatloniste Baiba Bendika sestdien Čehijā ieņēma pieticīgo 82.vietu Pasaules kausa izcīņas septītā posma 7,5 kilometru sprinta distancē, apsteidzot vien divas konkurentes.

Bendika pēc neveiksmīga sezonas pirmā posma, kad kritiena rezultātā salauza savu šauteni, ir atgriezusies Pasaules kausa apritē. To viņa bija plānojusi izdarīt jau janvārī, tomēr atgriešanos aizkavēja veselības problēmas.

Pirmajā šaušanā latviete pieļāva divas kļūdas, bet otrajā šaušanā tika galā ar visiem pieciem mērķiem. Gausais solis slēpojumā viņai lika uzvarētājai zaudēt teju piecas minūtes, apsteidzot vien divas sportistes no Lietuvas un Bulgārijas.

Par uzvarētāju kļuva vāciete Laura Dālmeiere, kura sašāva visus desmit mērķus un par vienu sekundi apsteidz savu arī nekļūdīgi šāvušo tautieti Francisku Hildebrandu. Trešā 13,9 sekundes aiz uzvarētājas bija čehiete Veronika Vitkova, kura nesašāva vienu mērķi.

Dālmeiere tikusi pie savas pirmās uzvaras Pasaules kausa individuālajās sacensībās, bet Hildebrande pirmoreiz kāpusi uz goda pjedestāla.

Ceturtā šoreiz palika Baltkrievijas biatloniste Darja Domračeva, bet Kaisa Mekereinene no Somijas bija septītā.

Vēlāk sestdien notiks desmit kilometru sprinta sacensības vīriem, kurās Latviju pārstāvēs Daumants Lūsa, Aleksandrs Patrijuks un Toms Praulītis.

Šo posmu izlaiž Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs. LETA jau vēstīja, ka viņam pēc starta Eiropas čempionātā konstatēts iekaisis vaigs, tomēr pagaidām tiek uzskatīts, ka viņš varēs piedalīties nākamajā nedēļā gaidāmajā Pasaules kausa posmā.

Šis posms Čehijā noslēgsies svētdien, kad sieviešu un vīriešu konkurencē tiks aizvadītas iedzīšanas sacensības.

Jau vēstīts, ka piektdien Krievijas biatlonisti Jana Romanova un Aleksejs Volkovs izcīnīja uzvaru pāru jauktajās sacensībās, kas norisinājās pirmo reizi, bet Norvēģijas sportisti izcīnīja panākumu 2x6 kilometru un 2x7,5 kilometru jauktajā stafetē.

Pasaules kausa sezona līdz martam ilgs deviņos posmos. Martā Somijā risināsies arī pasaules čempionāts.

Šosezon Latvijas biatlona izlasē vairs nav Edgara Piksona, kurš pēc pozitīvām dopinga analīzēm saņēmis divu gadu diskvalifikāciju un noslēdzis karjeru. Savukārt biatlonam šosezon pievērsies pēdējo gadu Latvijas labākais distanču slēpotājs Arvis Liepiņš.


Avots:DELFI

 

 

 

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv